Yoga nidra

Data:

Nader te bepalen

 

Yoga Nidra betekent ook wel "yoga slaap". 30 min yoga Nidra staat gelijk aan 2 uur diep slapen. In deze les neem je maar 1 houding aan: savasana! Maar ondanks dat je lekker ontspannen ligt gaan we een mooie innerlijke reis aan. Door middel van verschillende oefeningen en meditaties proberen we het punt te bereiken van diepe ontspanning vlak voordat je in slaap valt. Daar besteden we aandacht aan jouw hartenwens: wat jij wilt bereiken in 2019. 

 

Deze workshop duurt 90 minuten. Kosten zijn de normale prijs voor een les en als het je goed bevallen is mag je na afloop een gift in het potje voor dierenasiel Hoorn. 

 

Meld je aan, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt. 

 

Ps: Neem een hoofdkussentje en eventueel een extra dekentje mee.Yoga Touch Massage cursus - level 1

Wat is Yoga Touch Massage

Yoga Touch Massage is een prettige manier om alle voordelen van yoga te ervaren zonder enige inspanning voor de ontvanger. Daarom wordt het ook wel 'yoga voor luie mensen' genoemd. 

 

Net als bij een fysieke yogavorm draag je kleding, wordt het gegeven op een mat, doe je de uitvoering in een meditatieve staat en maak je gebruik van stretching en passieve yogahoudingen. Een fijne toevoeging is dat er gebruik gemaakt wordt van drukpunten. Aanraking vindt plaats met de vingers, duimen, handpalmen, ellebogen, knieën en voeten.

 

Wat leer je op de cursus

In deze 8 weekse cursus leer je een eeuwenoude massage, genaamd Yoga Touch massage, in de stijl van Dr. Jivaka Kumar Baccha, bewaard en beoefend in Noord Thailand. 

 

Het doel van de cursus is om de student bekwaam te maken in de specifieke technieken van de massage. Vanuit deze basis kan de beoefenaar zelf de voordelen en essentie van de massage gaan ervaren en onderzoeken. 

Daarnaast komen thema’s als verbinden, overgave, grenzen stellen, vertrouwen en lichaamsbewustzijn aan bod.

 

Level 1 bestaat uit een anderhalf uur durende massage, van de voeten tot aan de kruin van het hoofd, waarbij de ontvanger op de rug ligt .

 

De docent, Melissa Kok

Melissa Kok begon haar carrière als verpleegkundige; zij heeft in verschillende instellingen in de gezondheidszorg gewerkt. 

 

Melissa emigreerde in 2011 naar Australië en kwam toen in aanraking met yoga. Ze kreeg interesse in de holistische, Oosterse benadering van de gezondheidszorg en volgde de yogadocentenopleiding en een cursus in psychosomatische therapie. 

 

Melissa vervolgde haar studies in Ayurveda en Ancient massage & healing in India en studeerde Ancient massage in Thailand. Daarna heeft Melissa anderhalf jaar in India en Nepal gewoond en gestudeerd, waarbij zij les kreeg van Rahul Bharti, een ervaren masseur en therapeut, die deze eeuwenoude massage 40 jaar geleden een nieuw leven heeft ingeblazen.

 

De afgelopen twee jaar heeft Melissa samen met Rahul les gegeven in de Ancient massage aan cursisten in Denemarken, IJsland, Nederland en Frankrijk tijdens een twee maandelijkse tour door Europa.

 

Sinds 2018 is Melissa weer terug in Nederland en begonnen om als verpleegkundige en als therapeut de Westerse gezondheidszorg en de Oosterse benaderingswijze te combineren. Daarnaast geeft zij nog altijd met veel plezier les in de Yoga Touch massage.

 

Wie kan er aan deze cursus deelnemen

* Iedereen die het leuk lijkt om een nieuwe massagevorm te leren

* Yoga liefhebbers die passieve yoga willen geven aan hun naasten

* Yogadocenten die interesse hebben om Yoga Touch massages te gaan 

   geven

* Mantelzorgers die hun geliefde met een lichamelijke beperking/handicap 

   willen ondersteunen fysiek en energetisch 

* Therapeuten / hulpverleners die hun kennis willen uitbreiden op het 

   gebied van Yoga Touch massage 

* Mensen die een fysieke beperking (bijvoorbeeld stijfheid) hebben en daar aan 

   willen werken door het zelf geven van deze actieve vorm van massage

* Jong, oud, … kortom, voor iedereen!

 

Data en tijdstip

2019

dinsdag avond van 19.00 t/m 21.30 uur

 

19 en 26 februari

5, 12, 19 en 26 maart

2 en 9 april

 

Locatie 

Yoga Club Hoorn

Nieuwsteeg 44

1621 EE Hoorn

 

Kosten

450 euro p.p. voor 8 weken

 

Proefmassage

Wil je weten hoe de massage voelt? Boek een proefmassage van 2 uur voor maar €40.

 

Aanmelden en contact

Melissa Kok

M: 0642479866

E: yogatouchtherapies@gmail.com