Ouder- en kind yogales in de herfstvakantie

Samen plezier maken, samen oefeningen doen, samenwerken en aandacht voor elkaar. Doe in de herfstvakantie mee aan de yogales speciaal voor (groot)ouder en kind. In de les komen diverse elementen van kinderyoga aan bod: beweging en oefening van het lichaam, ontspanningsoefeningen, ademoefeningen, visualisatie, spel en massage. We sluiten de les af met een kopje thee of limonade. De les is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

 

Data & prijs:

Data: Kertvakantie 3 januari 2020 11.00-11.50

Kosten: € 15 incl thee en limonade

Docent: Heliante


Special: Klankconcert met klankschalen

Klank is niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar. 

De wereld is klank. Alles heeft een eigen trilling. Bijvoorbeeld een lage klank kan je aardse rust geven en een hoge klank kan je energie geven. De harmonische trillingen van de klankschalen werken diep ontspannend en stimuleren het zelf herstellend vermogen van lichaam en geest.

Het klankconcert doen we liggend op de yogamat. Dekens en kussens worden gebruikt om jezelf comfortabel te kunnen ontspannen.

 

Klankschalen

Een klankconcert met klankschalen heeft als intentie mensen terug te brengen naar een natuurlijke staat van diepe ontspanning. Je lichaamscellen trillen mee met de trillingen die uit de klankschaal komen, hoorbaar, niet hoorbare trillingen. Het geluid en trillingen zijn meestal wel voelbaar. Hierdoor heelt je lichaam zich en kom je tot een optimale ontspanning. Je komt weer in balans, waarbij blokkades worden doorbroken. Een sessie met een klankschaal kan dus behoorlijk heftig en emotioneel zijn. Dit kan leiden tot huilbuien, ontspanning, maar geeft ook opluchting. Na het klankbad kun je weer een gevoel van ruimte, rust en stilte in jezelf verwachten.

 

Datum, prijs, docent:

Datum & tijd: zaterdag 16 november 9.30 - 10.45

Docent: Marieke

Kosten: €15 incl thee


Cursus voor vrouwen in de overgang

Is dit herkenbaar voor jou?

Opvliegers, hoofdpijn, stemmingswisselingen, te koud of te warm, prikkelbaar, gevoelige spieren en gewrichten, vermoeid, nachtzweten, rImpels, droge huid, slaapproblemen, vergeetachtig, onzeker, haaruitval en vaak plassen? 

 

Laatst stond er nog over geschreven in de kranten: de hormonen die veel vrouwen slikken om overgangsklachten te voorkomen of verminderen zijn lang niet altijd onschuldig. Ze worden in verband gebracht met een groter risico op kanker. Hier is wat je kunt doen mét effect, zonder bijwerkingen, o.a. oefeningen die Do-In te bieden heeft.

Het is tijd voor een nieuwe fase in je leven, waarin je je verder mag verdiepen, ontwikkelen, je creativiteit ontplooien. De menopauze betekent op zoek gaan naar balans en nieuw evenwicht.

 

Wat kun je verwachten van de cursus?

Tijdens deze serie in 3 x 2 uur,  krijg je handvatten om bepaalde problemen te verzachten en focus daarbij op:

- levensstijl & de spirituele kant van de menopauze

- de 5 elementen (water, vuur, hout, metaal, aarde) 

- hoofdmeridianen & wondermeridianen

- Do-In oefeningen/meditaties/zelfmassage

 

Data & prijs:

Data: zaterdagen 30 november, 7 en 14 december 11.00-13.00

Docent: Diana

Kosten: € 65 incl thee


Yoga voor beginners: 7 weekse cursus start 13 januari 2020

Wilde je altijd al beginnen met yoga maar weet je niet hoe? Wil je niet in een bestaande groep instromen, omdat je bang bent dat je niet mee kan komen? Doe je al aan yoga, maar heb je het gevoel dat je bepaalde houdingen beter zou kunnen doen? Of wil je een betere basis om vanuit verder te groeien? Heb je ook wel aan yoga gedaan maar is het al heel lang geleden?

Dan is de beginnerscursus echt iets voor jou!

 

 

Elke les heeft een thema en we bouwen het rustig op. Na 7 weken weet jij zeker dat je met de juiste basis begonnen bent.

De eerste les gaan we echt naar de basis kijken; hoe zit ik goed, hoe moet ik staan, hoe gebruik ik mijn adem? De tweede les zal helemaal in het teken van de Zonnengroet staan. Alle houdingen gaan we tot in details leren uitvoeren, waardoor je daarna de houdingen onder de knie hebt en je meer kunt toeleggen op je ademhaling. In de derde les gaan we lekker stoer doen met de krijgers en wat meer uitdagende houdingen. De vierde les staat in het teken van balans, letterlijk met houdingen zoals de boom en danser en figuurlijk want rust vinden in een yoga houding is ook een kwestie van balans. De vijfde gaan we lol maken door figuren te maken met ons lichaam, wat altijd voor hilariteit zorgt.

De zesde les gaan we spelen met wat uitdagende houdingen en in de zevende les komen twee yogadocenten je kennis laten maken met andere stijlen binnen de yoga.

Na de 7 lessen mag je jezelf een echte yogi noemen!

 

Wat je allemaal nog meer in de lessenserie kunt verwachten:

  • adem en beweging samen laten gaan
  • oefenen met yoga-ademhaling oftewel pranayam
  • gedegen uitleg en hulp bij de meest voorkomende houdingen of asana’s en eventuele aanpassingen die nodig zijn voor jouw lichaam
  • balans oefeningen goed en stabiel kunnen uitvoeren
  • kracht oefeningen zo uitvoeren dat het goed is voor jouw lichaam,
  • de basis van ontspanning en meditatie
  • geschiedenis en filosofie achter de yoga
  • en dat alles in een kleine groep van hooguit tien personen, zodat je lekker veel hulp en aandacht krijgt.

 

Data, prijs, docent:

Data: 13, 20, 27 januari, 3, 10, 17, 24 februari 2020

Tijd: maandagavonden 19.00 - 20.15

Docent: Marieke

Kosten: €95 incl thee en lesmateriaal


Nieuwjaars Yoga nidra voor een goed doel

Yoga Nidra betekent ook wel "yoga slaap". 30 min yoga Nidra staat gelijk aan 2 uur diep slapen. In deze les neem je maar 1 houding aan: savasana! Maar ondanks dat je lekker ontspannen ligt gaan we een mooie innerlijke reis aan. Door middel van verschillende oefeningen en meditaties proberen we het punt te bereiken van diepe ontspanning vlak voordat je in slaap valt. Na afloop is er tijd voor thee en een gezonde snack.

 

Deze workshop duurt 90 minuten. Kosten zijn de prijs voor een normale les (een losse les, je eigen abonnement of strippenkaart) plus een vrijwillige donatie voor een goed doel.

 

Datum & tijd & docent

Datum: zondag 12 januari 2020

Tijd: 13.00-14.30

Prijs: Normale les + vrijwillige donatie voor een goed doel

Docent: Marieke

 

Ps: Neem een hoofdkussentje en eventueel een extra dekentje mee.