Workshop Pranayama: Adem, meditatie en flow

Tijdens deze workshop gaat alle aandacht naar de ademhaling. Pranayama, of het controleren van je ademhaling, is een belangrijk deel van beoefenen van yoga. Een aantal oefeningen zijn gericht op het verlengen van de adem met het doel om rust te brengen in de overactieve geest. Andere hebben juist het doel om meer warmte en energie te creëren in ons lijf. Gedurende deze workshop zullen een aantal pranayama oefeningen aan bod komen die gecombineerd worden met rustige en vloeiende bewegingen. Laat je verrassen door het effect van pranayama op je lijf en geest.

 

*er is geen ervaring nodig om mee te doen met deze workshop

*deze workshop is niet geschikt voor zwangere vrouwen

 

Docent: Andrea Borbath

Datum: Zaterdag 17 maart

Tijd: 11.00-12.45

Kosten: € 15


Energizing Aroma Yoga Workshop

Wat is Aroma Yoga?

Aroma Yoga is een yogales waarbij je tijdens de yogahoudingen etherische oliën gebruikt. Net als yoga zijn etherische oliën duizenden jaren oud. Met behulp van de 100% pure oliën van Young Living, kun je jouw yoga en meditatie practice nog meer verdiepen. De oliën ondersteunen je op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel vlak.

 

Wat gaan we doen?

Lekker yoga-en en oliën ruiken en ervaren. Je wordt door een serie yogahoudingen geleid met korte pauzes tussen de verschillende houdingen als we de oliën aanbrengen. Je gaat aan het einde van de les ontspannen en opgeladen naar huis.

 

Voor wie?

Voor iedereen! De les is voor alle niveaus en de oliën zijn heerlijk. Als er klachten zijn of als ik ergens rekening mee kan houden, dan hoor ik dat graag bij aanmelding.

 

Docent: Naomi Houwertjes

Datum: Zaterdag 31 maart

Tijd: 13.00 - 14.30

Kosten: € 20

 

+ Aansluitend gratis cursus over Essentiële Oliën 14.45 - 16.00.

Na de Aroma Yoga Workshop geeft Naomi waardevolle informatie over de essentiële oliën van Young Living. Inclusief een vegan & glutenvrije bananen-chocoladecake en thee.

Je leert onder andere: Wat zijn essentiële oliën? Hoe gebruik je essentiële oliën? Hoe ze kunnen bijdragen aan je gezondheid?

 

Ik heb een internationaal erkende 500 uur Yoga Teaching Training opleiding gevolgd bij Arhanta Yoga in Nederland en India. Yoga betekent voor mij bewustwording van je lichaam. Dagelijks zijn we zo druk bezig met allerlei taken en yoga is het moment dat je weer aandacht kunt geven aan jezelf en je lichaam. Na het beoefenen van yoga voel ik mij energievol, flexibel en ontspannen. Ik hoop ook jou deze ervaring te kunnen geven. Naast het beoefenen van yoga besteed ik ook veel aandacht aan gezonde voeding (veganisme) en het gebruik van essentiële oliën. Ik hoop ook jou te kunnen inspireren en te motiveren om een gezonde leefstijl te creëren, waarmee jij jouw doelen met veel energie en passie kunt nastreven.


Lente Detox workshop

Wat is Detox Do-In Yoga?

Detox. Ontgiften. Grote schoonmaak. Afvoeren van afvalstoffen. Dit is een lente schoonmaak voor een optimale energiestroming, voor dagelijkse toepassingen in  jouw leven. Het zorgt voor ontspanning, goede nachtrust, helderheid in je hoofd. Of je nu klachten hebt of je je helemaal fit voelt, regelmatig je lichaam zuiveren is een heel fijne ondersteuning voor je lichaam en je energie.

 

Wat gaan we doen?

We starten met een detox-drankje, daarna gaan we een serie detox oefeningen en massages doen: Lente gerichte energie-oefeningen, basishoudingen, basisstrekkingen, massage, ademhalingstechnieken en je krijgt informatie over meridianen en elementen en voeding in dit seizoen. Ter afsluiting een kleine proeverij en tips passend bij het seizoen.

 

Neem mee:

Een lege maag en makkelijk zittende kleding, pen en papier.

 

Als je zwanger bent of gezondheidsproblemen hebt, kun  je het best eerst afstemmen met je behandelaren voordat je een zuiverend dieet volgt.  

 

Docent: Diana Schalk

Datum: Maandag 2 april (Tweede Paasdag)

Tijd: 09.30 - 11.30

Kosten: € 25


Workshop Partner yoga

Wat is Partner Yoga/Support Yoga?

Partner Yoga/Support Yoga is een yogales waarbij je door samenspel dichter bij jezelf komt tijdens Yoga-houdingen.

 

Wat gaan we doen?

Samen spelen en samen werken in en aan de yoga oefeningen: houdingen, massage, ademhalingstechnieken, je krijgt informatie over meridianen en elementen. En.... heel veel lachen!

Ontdekken en ontwikkelen. Samen, omdat je af en toe wel een steuntje in de rug kunt gebruiken. Veel oefeningen kun je dan thuis ook gemakkelijker samen doen.

 

Voor wie?

Voor iedereen ! Samen met je partner, collega, buurvrouw of buurman, sportmaatje, etc. Elk lichaam van iedere leeftijd.   

 

Docent: Diana Schalk

Datum: Maandag 2 april (Tweede Paasdag)

Tijd: 13.00 - 14.30

Kosten: € 20 per duo


Klankschalen meditatie - yoga nidra

Data:

Vrijdag 6 april 19.30 - 20.45

Zaterdag 7 april 11.00 - 12.15

 

Wil je ontspannen en je laten meevoeren in een klankconcert? Dan is dit iets voor jou. Yoga nidra is een meditatie die liggend wordt uitgevoerd, je hoeft niets te doen, je mag gewoon zijn. Het is voor iedereen geschikt. Luisterend naar Henneke’s stem neemt zij je mee op reis door je lichaam, je emoties en je geestelijke welzijn. Yoga nidra meditatie brengt voor iedereen iets, voor de een zal het puur een fysieke ontspanning zijn, de ander zal bepaalde emoties een plekje kunnen geven. Het stimuleert jezelf helende vermogen, en kan pijnverlichtend werken, slaap bevorderend, energie gevend. Henneke combineert yoga nidra meditatie met klankschalen en andere instrumenten. Dit heeft een zeer diep ontspannend effect en is een streling voor lichaam en geest, en een prachtige combinatie.

 

Yoga nidra meditatie is iets wat je voelt, ervaart. Doe mee en laat je verwennen!

 

Kosten € 15 per keer.

Ps: Neem een hoofdkussentje en eventueel een extra dekentje mee.