Yoga voor beginners: 7 weekse cursus start 2 september

Wilde je altijd al beginnen met yoga maar weet je niet hoe? Wil je niet in een bestaande groep instromen, omdat je bang bent dat je niet mee kan komen? Doe je al aan yoga, maar heb je het gevoel dat je bepaalde houdingen beter zou kunnen doen? Of wil je een betere basis om vanuit verder te groeien? Heb je ook wel aan yoga gedaan maar is het al heel lang geleden?

Dan is de beginnerscursus echt iets voor jou!

 

 

Elke les heeft een thema en we bouwen het rustig op. Na 7 weken weet jij zeker dat je met de juiste basis begonnen bent.

De eerste les gaan we echt naar de basis kijken; hoe zit ik goed, hoe moet ik staan, hoe gebruik ik mijn adem? De tweede les zal helemaal in het teken van de Zonnengroet staan. Alle houdingen gaan we tot in details leren uitvoeren, waardoor je daarna de houdingen onder de knie hebt en je meer kunt toeleggen op je ademhaling. In de derde les gaan we lekker stoer doen met de krijgers en wat meer uitdagende houdingen. De vierde les staat in het teken van balans, letterlijk met houdingen zoals de boom en danser en figuurlijk want rust vinden in een yoga houding is ook een kwestie van balans. De vijfde gaan we lol maken door figuren te maken met ons lichaam, wat altijd voor hilariteit zorgt.

De zesde les gaan we spelen met wat uitdagende houdingen en in de zevende les komen twee yogadocenten je kennis laten maken met andere stijlen binnen de yoga.

Na de 7 lessen mag je jezelf een echte yogi noemen!

 

Wat je allemaal nog meer in de lessenserie kunt verwachten:

  • adem en beweging samen laten gaan
  • oefenen met yoga-ademhaling oftewel pranayam
  • gedegen uitleg en hulp bij de meest voorkomende houdingen of asana’s en eventuele aanpassingen die nodig zijn voor jouw lichaam
  • balans oefeningen goed en stabiel kunnen uitvoeren
  • kracht oefeningen zo uitvoeren dat het goed is voor jouw lichaam,
  • de basis van ontspanning en meditatie
  • geschiedenis en filosofie achter de yoga
  • en dat alles in een kleine groep van hooguit tien personen, zodat je lekker veel hulp en aandacht krijgt.

 

Data, prijs, docent:

Data: 2, 9, 16, 23, 30 september, 7, 14 oktober

Tijd: maandagavonden 19.00 - 20.15

Docent: Marieke

Kosten: €95 incl thee en lesmateriaal

 

 


Yoga nidra

Datum & tijd:

21 september 11.00 -12.30

Docent: Marieke

 

Yoga Nidra betekent ook wel "yoga slaap". 30 min yoga Nidra staat gelijk aan 2 uur diep slapen. In deze les neem je maar 1 houding aan: savasana! Maar ondanks dat je lekker ontspannen ligt gaan we een mooie innerlijke reis aan. Door middel van verschillende oefeningen en meditaties proberen we het punt te bereiken van diepe ontspanning vlak voordat je in slaap valt. Na afloop is er tijd voor thee en een gezonde snack.

 

Deze workshop duurt 90 minuten. Kosten zijn €20, te betalen bij reservering.

 

Meld je aan, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt. 

 

Ps: Neem een hoofdkussentje en eventueel een extra dekentje mee.