Suzanne Bethlehem

 

Één zin die mijn Yoga lerares zei tijdens een Hot Yoga klas in Thailand zal ik nooit meer vergeten:

 

"The heat is there, that is a fact which you can't change. What you can change is how you deal with it, how you can breath and not letting this heat take control over you."  

 

Yoga begint pas als je van de mat af komt... En wow dat is zo waar! Het beoefenen van yoga liet me nadenken over mijn leven, elke keer weer, hoe sta ik erin, wat wil ik bereiken, wat straal ik uit, waar krijg ik energie van, wanneer is het ego aan het woord en wanneer de Suzanne vol liefde en vertrouwen wow wat een bewustwordingsproces is het geworden, zo waardevol, een levenslang cadeau!

 

Yoga betekent dus meer voor mij dan alleen een reeks van Yoga houdingen. Te vaak ben ik over mijn eigen grenzen heen gegaan, zowel fysiek als mentaal. Ik was vaak in conflict met mijn eigen emoties en gedachtes, en geloofde dat die er niet altijd mochten zijn. Doormiddel van Yoga en meditatie heb ik geleerd dat alles er mag zijn en dat het okey is wat ik voel of denk. Het heeft me laten ervaren hoe ik beter voor mezelf kan zorgen door liefdevol te zijn, over mijzelf, naar mijzelf en voor mijzelf.

 

Tijdens de les maak ik gebruik van het Yoga wiel. Het gebruik van een wiel is erg veelzijdig, met name voor het gebied van de schouders, nek en rug is het yoga wiel een uitvinding om losser te worden en ontspanning te bieden. Belangrijkste is dat niets moet en alles mag tijdens de les… alles is okey.