Soon Ja Terwee

In 2002 werd ik voor het eerst zwanger. Tijdens deze zwangerschap probeerde ik zoveel mogelijk te lezen hierover en deed ik een cursus zwangerschapsyoga. Tot in de negende maand deed ik nog zelf mijn yoga beoefening, weliswaar aangepast aan mijn groeiende buik. Jaren later kreeg mijn yoga beoefening een serieus vervolg toen ik een docentenopleiding ging volgen en zelf ging lesgeven. Soms kreeg ik in mijn les vrouwen die stopten met yoga omdat ze zwanger waren. Dat vond ik altijd jammer en wilde dat ik ze verder kon begeleiden om fit te blijven tijdens hun zwangerschap. Ik had zelf ervaren hoe belangrijk het is om ontspannen, fit en positief te zijn gedurende de zwangerschap.

Na jaren lesgeven begon ik de docentenopleiding voor zwangerschapsyoga. Vrouwen begeleiden en informeren op een natuurlijke manier zwanger te zijn, gecombineerd met westerse en oosterse technieken. In deze opleiding kwamen al mijn interesses in massage, yoga, Shiatsu en bewustwording samen. Zo’n cursus had ik willen volgen toen ik zwanger was! 

In 2012 werd ik voor de tweede keer zwanger. Ik kreeg nu de kans om al het geleerde meteen in praktijk te brengen. Wat heerlijk was dat!  Met een eerste natuurlijke bevalling thuis en een tweede ingeleide bevalling in het ziekenhuis heb ik twee compleet verschillende bevallingen gehad.

Ik hoop dat ik met mijn ervaring, mijn yoga en massage achtergrond een goede basis kan geven voor de cursus voor zwangeren, vrouwen bewust kan maken van deze bijzondere tijd in hun leven. Hoe ze met gerichte yoga oefeningen, ademoefeningen, Do-in, Shiatsu en massage technieken hun veranderende lichaam in balans en fit kunnen houden. En met vertrouwen de bevalling tegemoet kunnen zien om zo hun kindje een mooie start te geven in dit leven.

Mooie groet,

Soon Ja