Diana Schalk

Ik ben Diana Schalk, geboren in 1964 in Nederland (Haarlemmermeer). Ik heb in mijn leven op diverse plaatsen in Nederland, Engeland en Spanje gewoond en daar ook veel interessante mensen ontmoet. Sinds 2017 woon ik in het mooie West Friesland.

 

Mijn lichaam is voor mij, mijn grootste leermeester en verwondert mij elke dag weer, met natuurlijk ook alle kennis en wetenschap die mij aangereikt is. Ik nodig iedereen dan ook uit hetzelfde te doen, maak verbinding, luister en kijk naar jezelf in al je dimensies. 

Yoga beoefen ik vanaf 1999, afwisselend actief en passief. Jaren later, na vele omzwervingen in sporten zoals bijvoorbeeld Judo en Dansen, ben ik weer op het (voor mij) juiste Yogapad. Ik volgde een klassieke yogaopleiding en een specialisatie Do-In yoga.

 

Do-In yoga heeft zijn wortels in de Tao, T 'ai Chi, Oosterse vechtkunsten en Shiatsu. Deze vorm van yoga ondersteunt het zelfhelend vermogen van het lichaam en het geeft veel positieve energie ! Het is door iedereen toe te passen, met eenvoudige oefeningen, stretches en zelfmassage. Als Do-In docente ben ik gecertificeerd sinds 10 mei 2015 teacher World Yoga Alliance - India (200 hour yoga teacher training). 

 

Na diverse stromingen in de massage te hebben bewandeld, bestudeer ik nu in de Traditionele Chinese Geneeskunde de Voedingsleer en Acupunctuur.  Ook de bewegingsleer Chi Neng Qi Gong zal onderdeel van deze studie uitmaken en aandacht krijgen in de lessen, van de meridiaan yoga - een combinatie van chinees/japans/klassieke yoga bewegingsvormen.